Turk Time
DOLAR
38,9110 %0.1
EURO
44,0287 %-0.12
ALTIN
4119,9900 %-0.55
BIST-100
9475,00 %0.81
PETROL
64,0300 %-1.36
BONO
44,7600 %0.65
ISTANBUL
BUGÜN
18/26°
ISTANBUL
YARIN
19/26°

Çarpıcı araştırma: Para sıkıntısı sırt ağrısını artırıyor mu?

Yapılan kapsamlı bir araştırma, maddi zorluk çeken yaşlıların uzun vadede dayanılmaz sırt ağrısıyla mücadele etme olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

  • Son Güncelleme:
Çarpıcı araştırma: Para sıkıntısı sırt ağrısını artırıyor mu?

Araştırmacılar, maddi durumu iyi olanlara kıyasla, finansal zorluk yaşayan bireylerde uzun süreli ağrı görülme oranının iki kat daha fazla olduğunu tespit etti. Çalışmaya başlangıçta sırt ağrısı şikayetiyle başvuran katılımcılar, iki yıl sonra değerlendirildiğinde maddi yükü en fazla olanların hala şiddetli ağrı yaşadığı görüldü.

Uzmanlar, bu durumun birkaç nedeni olabileceğini belirtiyor. Maddi durumu kısıtlı olan bireyler, tıbbi tedaviye ulaşmakta veya düzenli egzersiz yapmak için gerekli olan imkanlara sahip olamıyorlar. Oysa tıbbi müdahale ve egzersiz, sırt ağrısıyla mücadelede oldukça etkili yöntemler arasında yer alıyor.

Çalışmanın sonuçlarına göre, katılımcıların büyük bir kısmı yani beşte dördü, çalışmanın sonunda hala ağrı şikayetiyle yaşıyordu. Bu kişilerin üçte biri ağrının günlük hayatlarını önemli ölçüde etkilediğini belirtirken, on kişiden biri ise ağrı nedeniyle günlük işlerini yapmada güçlük çektiğini ifade etti.

Araştırmacılar, ileri yaşlarda egzersize karşı olumsuz bir tutum sergileyen bireylerin, kalıcı sırt ağrısı yaşama olasılıklarının daha yüksek olduğunu vurguladı.

Oxford ve Exeter Üniversiteleri'nden araştırmacılar bu durumun önemini vurgularken, sırt ağrısının sadece yaşlanmanın bir sonucu olmadığını aktif bir şekilde yönetilebilecek bir sağlık sorunu olduğunu belirtti.

Sırt ağrısı uzmanı Dr. Esther Williamson, düşük sosyoekonomik düzeydeki bireylerin sırt ağrısıyla mücadelede daha büyük zorluklar yaşadığını ve tedaviye erişimlerinin sınırlı olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz